Släpp folk som inte är villiga att älska dig!

2486
Bild av congerdesign från Pixabay
Han är ju en ”one of a kind” och vet kanske mer än många av oss andra vad han talar om – i livserfarenhet och möte med människor av olika sorter. Man vill ju gärna skriva själv på sin blogg men det som skådespelaren Sir Anthony Hopkins berättar för oss tycker jag är så oerhört viktigt. Läs och ta dig en funderare vännen på vad du verkligen kan göra med ditt liv…
  • Det är det svåraste du någonsin kommer behöva göra i ditt liv, och det kommer också vara det viktigaste: sluta ge din kärlek till dem som inte är redo att älska dig.
  • Sluta ha hårda samtal med folk som inte vill förändras.
  • Sluta dyka upp för personer som är likgiltiga inför din närvaro.
  • Sluta älska människor som inte är villiga att älska dig.
  • Jag vet att din instinkt är att göra allt för att förtjäna allas goda nåd omkring dig, men det är också impulsen som kommer att stjäla din tid, energi och mentala, fysiska och andliga hälsa…

Du vet hur värdefullt det här är

För att du har upplevt det som inte är men ju mer tid du spenderar på att försöka få dig själv att älska någon som inte kan. Ju mer tid du slösar på att beröva dig själv samma koppling. Det finns miljarder människor på den här planeten, och många av dem kommer att sluta med dig, på deras nivå, med sina vibbar, varifrån de är. Ju mindre du förblir, involverad i integriteten hos människor som använder dig som kudde, ett andra alternativ, en terapeut och en strateg till deras känslomässiga läkning.

- Annons -
  • Mer tid håller du dig utanför det samhälle du önskar.
  • Om du slutar dyka upp kanske du blir mindre efterlyst…
  • Kanske om du slutar försöka, kommer förhållandet att sluta…
  • Kanske om du slutar sms:a kommer din telefon att vara mörk i dagar och veckor…
  • Kanske om du slutar älska någon, kommer kärleken mellan dig att lösas upp…

Betyder inte att du förstörde ett förhållande. Det betyder att det enda som höll det förhållandet var energin DU och DU ensam engagerade sig i att hålla det flytande. Det är inte kärlek – det är fästning. Den försöker ge en chans till den som inte vill ha den.

Det mest värdefulla och viktiga du har i ditt liv är din energi

Det är inte bara din tid eftersom den är begränsad – Det är din energi! Vad du ger varje dag är vad som kommer att skapas mer och mer i ditt liv.
Det är det du kommer att ge din tid och energi till, som definierar din existens. När du inser detta börjar du förstå varför du är så otålig när du tillbringar din tid med människor som inte är rätt för dig, och på aktiviteter, platser, situationer som inte är rätt för dig. Du kommer börja inse att det viktigaste du kan göra för ditt liv, för dig själv och för alla du känner är att skydda din energi mer hårt än något annat. Gör ditt liv till en säker tillflykt, där endast människor ” kompatibla ” med dig är tillåten. Du ansvarar inte för att rädda människor. Du ansvarar inte för att övertyga dem om att de behöver räddas. Det är inte ditt jobb att existera för människor och ge dem ditt liv, lite för lite, ögonblick efter ögonblick! För om du mår dåligt, om du känner dig i tjänst, om du känner dig tvingad, är du roten till allt på grund av din insistering, att vara rädd för att de inte kommer att ge dig tillbaka de tjänster du deras har gett…det är ditt enda faktum att inse att du är den älskade av ditt öde, och att acceptera den kärlek du tycker förtjänar.

Så…

Bestäm att du förtjänar verklig vänskap, genuint engagemang, och fullständig kärlek med friska och välmående människor.

Foto: Elena Torre from Viareggio, Italia (edited by User:Marco Bernardini), CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons

Vänta då… bara en stund…
”…och se hur mycket allt börjar förändras…”

Anthony Hopkins

 

- Annons -