Välkommen på din resa till Den Innersta Viken

3894
Foto: 2342639/Pixabay CC0 1.0

Välkommen på din nya resa, nu till Den Innersta Viken. En resa som i slutändan – förhoppningsvis – kan ge dig en kick på hur man kan må riktigt bra och bli av med stenarna i ryggsäcken. Vi bär ju alla mer eller mindre omkring på dessa. Det finns en enkel väg men kan också ta tid och vara förenat med mer eller mindre krav på dig själv. Det bästa är att det inte kostar något, ingenting behöver du köpa eller skaffa någon litteratur till utan bara fundera och sedan ta ett snack med dig själv. Jag kommer framöver i flera artiklar/bloggar berätta om möten med människor jag sett och mött genom åren, människor jag lyssnat på och ibland fått möjlighet att hjälpa – kanske inte helt avsiktligt många gånger. Mött flera fantastiska personer, dom tog jag självklart som mentorer – utan att de visste om det! Dessutom tror jag, hur konstigt det än kan låta, gott om i princip alla människor. Finns ju alltid en anledning till varför vi är som vi är. Det var någon som sa, -Om någon baktalar, skäller eller gapar på dig så visar det bara hur den personen är – inte hur du är. Så ta det med ro.

- Annons -

Vad är då Den Innersta Viken? Personligen har jag visualiserat den till en liten vik en bra bit innanför det öppna havet. Här får jag ro och skydd när det blåser eller stormar och får vara i fred och känna mig både trygg och oåtkomlig. Här skall man också vara – bara för att vara – när ryggsäcken är tom. Det är härifrån man startar den nya resan mot att må gott. Det kan också självklart vara din egen lägenhet, ditt pojk- eller flickrum eller någon plats där just du mår bra av att vara och finnas. Kan också vara att gå in i sig själv. Hitta din innersta vik.

MIN SALIG FAR SA ALLTID TILL MIG, Joshua, TALA MED FOLK

Min salig far sa alltid till mig, Joshua, tala med folk, tala med folk. Så blev det och gjorde att väldigt många – vilket idag känns oerhört glädjande – berättade livshistorier för mig utan att jag behövde ställa en enda fråga. Man löser även problem individer emellan med att tala med varandra. Prova får ni se. Mitt motto genom alla år i alla branscher har varit att ”sova gott om natten”. Det gör du bara om du plockat bort stenarna i ryggsäcken, behandlar människor väl och är ärlig. Att sova gott på natten, att t.o.m kunna somna direkt när du lägger dig för att bara vila en stund är jag övertygad om är ren medicin för människan och har ju också vetenskapligt bevisats.

Hur gör man då för att få tillgång till denna självkänsla, en stund av lugn, öppna dina sinnen och att börja om – eller rensa upp. Det finns självklart ingen patentlösning på detta men jag tror att det finns en lösning i någon form för alla individer. Det skall kommande bloggar/artiklar berätta om. Personligen tog det mig drygt ett år att få den kompletta harmonin. Mina problem var små men tog ändå tid att lösa och att till slut få ta del av lättnaden. Jag var arbetsnarkoman med 18-timmarsdagar och jag skall säga att jag älskade varje minut av det – tills kroppen vid flera tillfällen sa, stopp! Att arbeta oavbrutet gör ju att man inte får perspektiv på annat i livet. Saker som jag hållit på med tidigare eller ville göra utanför kontoret. Men det fanns ingen tid eller ens en tanke på detta då.

Jag satte upp mina egna beslut men berättade inte för någon annan – inte ens kära hustrun. Detta för att inte sätta press på mig själv och känna krav från andra. Jag började med att byta till hemligt telefonnummer. Från de dryga tusen kontakter i mobilen som i princip gjorde att telefonen ringde större del av dygnet till att det tog helt stopp. Även i det egna företaget tog jag bort telefonnumret och använder nu epost som kontaktform istället. Numret delades bara ut till mina närmaste vänner och kontakter, ett femtontal. Resten informerade jag att de fick skicka epost. Var väl inte helt uppskattat överallt – ”but I couldn´t care less”. Nästa steg var att jag sålde mina andelar i flera bolag och eliminerade uppdrag i princip alla de företag jag hade del i eller satt i styrelsen för. Jag brydde mig inte så mycket om betalningen för detta utan ville bara bli fri och hitta början till ett nytt liv. Detta gick förvånansvärt lätt. Jag slutade också att skicka mejl/vykort till vänner och bekanta inför jul och…precis, jag fick inte några från andra denna julen heller i min postlåda precis som den gapat tom de sista fyra-fem åren. Varför då lägga tid på detta? På årets utlandssemester beslutade jag att vara helt mobil- och datorfri under tre veckor och lyckades, nästan. Kändes helt underbart. Jag tog noggrant sikte på vad jag nu VILLE göra istället. När detta var klart så blev jag en helt ny människa bara på ett år.

Vi har ju alla satt upp många saker på vår önskelista (läs kravlista). Nyårslöften ramlar ju in i mängder när den tiden närmar sig. Vi skall sluta röka, vi skall börja motionera, vi skall verkligen måla om huset till våren och tapetsera om i barnens rum. Sanningen är att man inte kan göra något av dessa saker – och tycka det är kul – utan att ha hittat Den Innersta Viken. När vi väl gjort blir det utlovar jag en trevlig resa till att börja motionera eller vad man nu önskar – att inte ha några stenar kvar i ryggsäcken som tynger sinnet – för det är sinnet det handlar om. Någon sa att jag löper bort mina problem – yes, för stunden men problemen är ju kvar. Jag tror, nej jag hävdar bestämt att över 50% av kroppens medicin sitter i huvudet och i sinnet. Med Den Innersta Viken ökar du självkänslan, oberoendet och tryggheten och kan lära dig att i omgångar inte göra någonting. Det finns en lösning på nästan allt. Det är detta jag skall berätta för er – mina möten med människor som nått dit, är på väg eller som skulle behöva ta del av resan till Den Innersta Viken.

BITTERHET – STYR MÄNNISKOR, BELASTAR ANDRA, TAR UPP OERHÖRD MÄNGD TID FÖR MÅNGA INDIVIDER INBLANDADE

Det finns även en avigsida i allt detta som ställer till det för väldigt många. De som lider av bitterhet, hämndbegär och ältar och grämer sig över saker. Bitterhet – styr människor, belastar andra, tar upp oerhörd mängd tid för många individer inblandade. Hallå, fattar dom inte hur kort livet är? Fattar dom att man aldrig kan vinna något med bitterhet. Hämndbegär – är om möjligt ändå värre. Tänk att lägga sekunder, minuter, timmar och dagar på detta. Hallå, fattar dom inte hur kort livet är? Fattar dom att man aldrig kan vinna något med hämnd? Älta saker som hänt och ångra saker som gjorts. Det har ju hänt och det har ju gjorts – går inte att ändra på. Sluta med all bitterhet så märker du direkt hur fort din dag ändras. Vem vill umgås med bittra människor som ältar och ältar? Till sist märker dom inte att alla runt omkring gått vidare i livet.
En god vän körde sönder sin backspegel mot en stolpe för ett tag sedan. Han har en bra och rejäl bil men han reagerade knappt. -Här får vi skaffa en ny backspegel, sa han med ett leende. Så var det problemet ur världen. Varför bli upprörd, det hade ju redan hänt. Jag har så mycket roligt och tänkvärt att berätta för er framöver och kan någon enda av er dra det minsta lilla nytta av detta så är det värt glädjen att få dela med sig i mitt bloggande.  Finns ingen vetenskap som dokumenterar att ta sig till Den Innersta Viken utan är bara min egna övertygelse som bloggare och erfarenhet som människa.

- Annons -